Ontstaan

WAAROM…

In de periode rondom en na het aftreden van de Prins van Losser wordt er in de gemeente Losser altijd al veel gespeculeerd door de inwoners van de gemeente Losser over „Wie wordt de Prins” van Losser komend carnavalsseizoen.

Een broeinest van speculaties was altijd al de bar bij de Saksenstal in Overdinkel, een verzamelplek voor veel carnavallisten en andere gezellige mensen. Onder het genot van een drankje, en vaak ook een hapje, werd er onderling gediscussieerd over wie het wel en wie het niet zou kunnen worden. Er passeerden vele namen de revue, waaronder ook soms wel de juiste. Maar gezien het geheim altijd goed verborgen bleef en blijft, eindigde de discussie vaak in; ik weet het dit jaar 100% zeker en daar durf ik wel om wedden…

foto boan ronny Een weddenschap om geld was bij Saksenstal Gerrit niet aan de orde, daarom werd dat al gauw om een paar biertjes of een over heerlijk “prinselijk” diner. De namen werden genoteerd op een briefje of bierviltje, datum en inzet erbij en de handtekeningen erop. Het briefje werd in een gesloten envelop gestopt en daarna bewaard, achter de bar in één van de vele muziekinstrument. Alles moest in een gesloten envelop, want anderen mochten natuurlijk nog niet te weten wie er op dit briefje stonden. (mocht het kloppen..!!) De bekendmaking van de inhoud van de envelop volgde altijd in één van de dagen na het opkomen van de nieuwe Prins, en wederom aan de bar bij de familie Game..

Deze ludieke actie ging zijn eigen leven lijden en werd steeds populairder, waarop de Gaffel Aöskes het idee verder uitwerkten en op meerdere locaties de mogelijkheid gaven een briefje en een euro in te leveren om te raden naar de nieuwe Hoogheid in onze gemeente. Dit heeft een paar jaar veel succes geboekt, maar het enthousiasme verzwakte toch en het ludieke spel voldeed niet meer aan de tijd. Er zouden geen verzamelpunten meer worden aangewezen en de actie was voorbij..

Maar ja, het was toch eigenlijk nog veel te leuk om er mee op te houden.. En het gissen naar het nieuwe trio bleef ook wel..

fotoZonder enige aankondiging en uit een carnavallistische gedachte was er opeens, uit het niets een nieuwe ludieke website. De lokale kranten schreven erover en niemand wist wie er achter zat of zaten. De website, www.WieWordtDePrins.nl was geboren en kreeg veel hits en enthousiaste volgers. Naast de Prins kon nu ook geraden worden naar het gehele trio en naar de lijfspreuk van het trio. Meer variaties en dus ook meer humoristische inzendingen. Een geslaagde actie, zou je kunnen zeggen..

Na enkele jaren hebben we besloten nu ook deze website te updaten naar een moderner jasje en kijken we naar nieuwe items welke we er bij kunnen voegen.. Misschien foto’s uploaden, misschien raden naar de hoogheid van het JKL of de Jeugdcommissie? Of misschien heeft u zelf nog leuke ideeën..

Dit is het verhaal over hoe we tot deze ludieke website zijn gekomen.

En het antwoord op de vraag “WAAROM”?
Geen idee, maar het is leuk, het is lachen en het is ook nog eens spannend; het is Carnaval in Losser! Veel plezier met het invullen en met het bekijken van de bijzondere inzendingen.